En af hovedfærdselsårerne i det nordvestlige Vejle har i en uge været sat ud af spillet. Det skyldes et jordskred – et fænomen, der ellers er ganske sjældent i Danmark.

Jordskreddet skete mellem Jellingvej og den cykelsti, der løber parallelt med Jellingvej. På stedet er der ca. 10 meters højdeforskel.

Se billeder af ødelæggelserne her:

http://www.tvsyd.dk/artikel/271442:Jordskred-i-Vejle

http://vejle.lokalavisen.dk/jordskred-ved-vejle-skraaning-og-traeer-skyllet-vaek-/20150130/artikler/702039560/2089

Jordskreddet har haft visse konsekvenser.

En cyklist måtte på skadestuen med et eller flere brud, fordi han kørte ind i noget af det materiale, der var væltet ned over cykelstien. For trafikanterne har situationen betydet en omvej på op til fem kilometer, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Frygten er, at Jellingvej er så destabiliseret, at der kan ske flere jordskred. Derfor har kommunens Vej- og Parkafdeling foretaget en afstivning med lange stålplader.

Årsagen til jordskreddet er en vandledning, der er sprunget læk. De store mængder vand har undermineret jorden under Jellingvej.

Jellingvej er en af de vejstrækninger, der har den største højdeforskel i Danmark. Der er over 100 højdemeter fra bund til top, hvis man inkluderer Petersmindevej. Den omtalte cykelsti har en højdeforskel på ca. 53 meter fordelt på en 550 meter lang strækning (hvis man vælger det vestlige spor). Det giver en gennemsnitlig hældning på 9,6 procent. Det er sikkert ikke så nemt at nå at bremse, hvis man er på vej ned ad en så stejl cykelsti og pludselig ser, at den er blokeret.

/Jacob