Okay, dét er sgu god læserservice:

http://www.fyens.dk/article/2220664

Fyens Stiftstidende har lavet et udtræk af motionsløb på Fyn i 2013. De når op på over 125, og så kalder de det endda kun for “en buket”…

Det viser mindst to ting:

For det første at der efterhånden er virkelig mange arrangementer at vælge imellem for folk, der holder af at pifte deres motion op med nogle oplevelser i selskab med ligesindede. Dejligt!

For det andet fortæller det, at Danskebjerge.dk ikke kan holde styr på alle løb i Danmark. Godt nok har sitet en velbesøgt og opdateret liste med bjergløb, men den fungerer kun optimalt, hvis løbsarrangører og andre melder om nye løb eller løb, der er overset. Og hvis de tipper om ændringer, som har relevans for beskrivelsen af de enkelte løb.

Når man hurtigt løber avisens liste igennem, er der ikke umiddelbart nogen løb, der har en geografisk placering, som siger, hey!, her er der en masse stigninger. Altså ud over de par stykker, som Danskebjerge.dk godt kender i forvejen. Men der er jo det ved det danske landskab, at der kan gemme sig et par bakker eller tre i et terræn, der ellers ikke er kendt for at være specielt kuperet. Og hvis ruten rammer netop de bakker, kan den blive ganske udfordrende – og en egnet kandidat til bjergløbslisten!

Så giv endelig lyd, hvis I hører om nogen spændende løb med kuperede ruter. Og de behøver altså ikke overholde alle kriterier. Forstået på den måde, at listen med bjergløb ikke er alt. Danskebjerge.dk interesserer sig for al motion i bakkede omgivelser og skriver fra tid til anden om det i anden sammenhæng.

/Jacob