DANSKEBJERGE.DK’s NYHEDSBREV
25. november 2012

****************************

Kære bjergven.

Hvad vinteren vil bringe er uvist, men hvis der en dag drysser hvidt ned fra oven, er det godt at være forberedt. Derfor kan du nu på Danskebjerge.dk’s forside finde indgangen til Danmarks mest grundige beskrivelse af landets alpine skisportsanlæg. Uanset om du befinder sig i Jylland, på Fyn, på Sjælland eller på Bornholm, findes der nemlig steder, hvor du kan glide ned ad ægte sneklædte danske pister. Og nogle af stederne er der endda både snekanoner og lifte.

Du kan også læse om tidligere tiders skianlægsprojekter og om projekter, der aldrig blev realiseret. Det er spændende historier!

I øvrigt er der et nyt projekt undervejs i Jylland. Godt nok ikke udendørs, sådan som det er tilfældet med de andre anlæg, Danskebjerge.dk har beskrevet. Men alene det, at man har ambitioner om at bygge Danmarks største skibakke, er da værd at anerkende:

http://epn.dk/brancher/turisme/article4918102.ece

Ellers kan du finde mange andre bakkerelaterede artikler på Danskebjerge.dk’s blog Blogsbjerg.

Siden sidste nyhedsbrev er der bl.a. kommet indlæg om den stigende opløbsstrækning ved et kommende DM i landevejscykling ved Mols Bjerge, om et nyt træningslandskab på Midtsjælland, om bjerge under vand og om markveje, der forsvinder.

http://blogsbjerg.danskebjerge.dk

Et nyt stort tema er på vej på Danskebjerge.dk. Det handler om åse – en særlig form for “bjergkæder”, der mest kendes fra områder som Danmark, hvor istidens gletsjere gled hen over bløde, klippeløse landskaber.

Danskebjerge.dk vil kortlægge alle større åse i landet og beskrive dem med tal, ord, billeder og kortdata. Som modtager af dette nyhedsbrev kan du få en smagsprøve på, hvad temaet vil indeholde. Det er en side, der handler om Køge Ås på Østsjælland:

http://danskebjerge.dk/artikler-danskeaase-koege.htm

Følg med i projektet ved at kigge hyppigt forbi www.danskebjerge.dk. Eller hvad med at blive ven med Danskebjerge.dk på Facebook:

http://www.facebook.com/Danskebjerge.dk

Mange bakkehilsner

Jacob