Vejle-etapen i Post Danmark Rundt har i mange år fået særlig bevågenhed, fordi den foregår i et terræn, som kan give splittelse i feltet og dermed spændende cykelløb.

Hårde danske stigninger er i det hele taget et populært indslag i det store etapeløb, og derfor er det lidt påfaldende, at Bornholms veje aldrig har indgået i det.

En del taler imod et Post Danmark Rundt-besøg på solskinsøen, men der er også noget, der taler for.

Etapemotionsløbet Etape Bornholm er for eksempel en stor succes. Der er mange deltagere at holde rede på og finde indkvartering til, men det lader alligevel til at gå. Flere andre – dog mindre – løb afvikles ligeledes på Bornholm, og deltagerne kommer fra alle egne af Danmark.

Et yderligere stænk optimisme leverede DR Bornholm forleden, da de fortalte denne historie:

http://www.dr.dk/P4/Bornholm/Nyheder/2012/08/22/121553.htm

Nu er hovedkilden i historien jo ikke nogen beslutningstager. Henrik Liniger er sportsjournalist, og hans formelle indflydelse på, hvor der skal afvikles cykelløb, er nærmest lig nul. Men alene hans udsagn kan jo være med til at skabe en tro på, at man kan lokke Post Danmark Rundt derover.

Imod det hele taler øens lidenhed. Ikke blot målt i geografi, økonomi og indbyggertal, men også i ambitionsniveau. Noget tyder på, at øen ikke har kræfterne og viljen til at give sig i kast med det store cykelløb. DCU-direktør Jesper Worre var ganske klar i mælet, da Danskebjerge.dk talte med ham om sagen for ret præcis tre år siden.

http://www.bornholm.nu/Default.asp?Id=25535

Her er lige nogle flere argumenter for og imod Post Danmark Rundt-etaper på Bornholm:

PLUSSER:
– Ingen bornholmsk stigning har endnu indgået i Post Danmark Rundt
– Bornholm har nogle af Danmarks hårdeste og stejleste stigninger
– Bornholm er kendt som en cykel-ø – især om sommeren er der masser af cykelturister
– Bornholm er en dejlig del af kongeriget – og der er gode billeder i det!

MINUSSER:
– Der vil være noget logistikbøvl
– Når man først er kommet til Bornholm, er man næsten nødt til at have mere end én etape derovre, hvilket vil gøre det svært at nå rundt i landet på de øvrige etaper
– Nogle af de skrappeste bornholmske stigninger vil være svære at få med i etapeløbet (f.eks. dem der starter/slutter blindt)

Hvad mener DU?

/Jacob