DANSKEBJERGE.DK’s NYHEDSBREV
7 august 2012

****************************

Kære bjergven.

Først lige en oplevelse fra min egen verden:

Jeg har denne sommer deltaget i to motionscykelløb, begge på godt 100 km. De havde det til fælles, at jeg kom godt igennem, men også, at jeg dummede mig undervejs: Jeg ville give den gas i fronten af den gruppe, jeg sad i, og da vi så ramte en bakke, røg jeg lige lukt igennem gruppen og sad alene tilbage – med en puls i det røde og lårmuskler med meget lav pH-værdi.

Jeg burde vel egentlig drage konsekvensen og holde igen på de forbandede bakker. Men lur mig, om jeg ikke også dummer mig næste gang. Bakkerne er trods alt en del af løbsoplevelsen. Det er ofte dem, der sidder tilbage i erindringen efter sådan et løb, hvor man ellers bruger meget tid på at glo på den forankørendes baghjul.

Det er stigningerne, der giver løbene karakter. Så skidt pyt med, om de koster et par unødige minutter på sluttiden. Men drømme kan man jo altid. Drømme om, at man en dag tordner op ad dem og efterlader de andre prustende bagude.

Danmark Rundt-bakker opdateret
I etapeløbet Post Danmark Rundt, som der kun er få uger til, spiller stigningerne også en væsentlig rolle. Godt nok er det ikke de store alpine bjerge, som rytterne møder, men fordi der kun er få etaper i løbet, kan en barsk knold få afgørende betydning for udfaldet.

Danskebjerge.dk har netop opdateret oversigten over de mest kendte stigninger i Post Danmark Rundt:

http://www.danskebjerge.dk/artikler-danmarkrundtbakker-2012.htm

Utopisk bjergetape med hold i virkeligheden
Når der tales om stigninger i Danmark, præges snakken ofte af to ting: Uvidenhed og ironisk distance.

Uvidenheden handler om, at mange slet ikke er klar over, at der findes danske stigninger, der har internationalt format. Og den ironiske distance optræder, når folk sætter det danske landskab op mod f.eks. de franske alper og konkluderer med et grin, at der er en verden til forskel.

Danskebjerge.dk vil godt tegne et mere nuanceret billede af Danmarks bakker. Derfor blev en af årets Tour de France-etaper brugt til at vise, hvordan man i Jylland faktisk kan tilrettelægge en rute, som uden videre matcher en officiel middelsvær bjergetape i Tour’en. Analysen vakte nogen opsigt og blev bl.a. omtalt i TV2’s Tour-studie. Hvis du ikke allerede har læst om den i Vejle Amts Folkeblad, på Cykelmagasinet.dk eller på jp.dk, kan du gøre det her:

http://danskebjerge.dk/artikler-danskbjergetape.htm

Den potentielle danske Tour-etape har vundet yderligere relevans i forbindelse med nyheden om, at man i DCU nu undersøger muligheden for en dansk Tour-start. Danskebjerge.dk håber, at man denne gang inddrager nogle af de hårdeste danske stigninger i ruteplanlægningen.

Flere trapper og flere hårnålesving
Selvom der med jævne mellemrum dukker nye tiltag – som ovennævnte – op på Danskebjerge.dk, så er det måske også værd at holde øje med “de gamle”. De udbygges nemlig ind imellem. F.eks. er der for nylig kommet en ny trappe på listen over de længste trapper i den danske natur. Nemlig trappen ved Maglesø på Midtsjælland:

http://danskebjerge.dk/artikler-haardestetrapper.htm

Fælles for trapperne er, at de har mere end 100 trin og en højdeforskel på mere end 20 højdemeter.

Også under temaet danske hårnålesving er der blevet tilføjet flere oplysninger og fotos:

http://danskebjerge.dk/artikler-haarnaalesving2.htm

Meget andet end cykling
På grund af VM og Giro d’Italia har Danskebjerge.dk det sidste års tid været meget præget af landevejscykling. Det fremgår stadig af forsiden, og hvis man har brug for tilbagekig, er der rig mulighed for det.

Men Danskebjerge.dk er så meget mere. Det ses bl.a. af den seneste tophistorie, der handler om Danmarks højest beliggende kirker! Se hvilke der er tættest på Guds himmel:

http://danskebjerge.dk/artikler-kirker2.htm

Noget stort på vej
Som tidligere nævnt, har Danskebjerge.dk igennem længere tid arbejdet på et projekt, der vel må betegnes som det mest omfangsrige i sitets historie. Mere skal ikke afsløres her, men der går ikke lang tid, før du får det at se. Forhåbentlig ikke kun på www.danskebjerge.dk, men også i andre medier.

Hvis du vil følge med, er det en god idé at blive ven med Danske Bjerge på Facebook:

http://www.facebook.com/Danskebjerge.dk

Mange bakkehilsner

Jacob