Danskebjerge.dk har tjekket op på terrænet omkring Aabenraa i Sydjylland – og fik sig en rystende oplevelse. Nemlig på en lille vej ved navn Dimen, der ligger lidt nord for Aabenraa by. Det er noget så sjældent som en dansk brostensstigning.

Brostenene starter i en højde af 42 meter over havet, hvor også terrænet begynder at stige. Bakken slutter 320 meter senere i en højde af 70 moh. Det giver en stigningsprocent på 8,8.

Kun et sidste kort stykke af stigningen er på asfalt. Resten er såkaldte toppede brosten, dvs. brosten af den gammeldags slags, der ikke er hugget af og formet som en terning. Brostenene på Dimen er runde og uensartede, og jeg oplevede, at det på det stejleste stykke var umuligt at stå op i pedalerne, fordi det fik baghjulet til at fedte rundt.

Jeg ved ikke, om man ligefrem kan anbefale en cykeltur på denne stigning, men den er i hvert fald unik under disse himmelstrøg. Hvis du vil opleve Flandern Rundt på dansk grund, så tag en tur på Dimen!

/Jacob