Politiken.dk har en fin artikel om det mest krævende danske cykelterræn. Fokus er på den jævne cyklist, og det er glimrende – de danske bjerge skal ikke reserveres til supermotionisterne, men skal være til glæde for alle, der kan lide høj puls og højt landskab.

Læs artiklen HER.

Nogle af oplysningerne i artiklen stammer fra Danskebjerge.dk, og der er endda en hel faktaboks, der citerer Danskebjerge.dk. Det er da glimrende.

Enkelte af de angivne data skal tages med forbehold. F.eks. giver artiklen det indtryk, at stigningerne op til Yding Skovhøj og Ejer Bavnehøj er på over 170 højdemeter. Her er stedernes absolutte højde vist blevet blandet sammen med begrebet højdemeter, der kun er relateret til højdeforskel.

Men pyt, det er en detalje. 🙂

Blandt alle danske stigninger, der skråner med over 3 procent i gennemsnit, er stigningen til Yding Skovhøj i øvrigt den største. Ifølge data fra Kort- og Matrikelstyrelsen måler den 4050 meter i længden, højdeforskellen er 125 meter, og den stiger med 3,1% i snit.

Se flere danske bakkerekorder på denne side.

/Jacob