“Mod Norge har naturen været lidet gunstig, for det er et grimt og stenet land, der overalt er fyldt med øde fjelde og klipper, således at øjet i alle retninger kun skuer goldhed og uhyggelige bjerge.”

Det er ikke ligefrem de rosende vendinger, som skribenten her hæfter på Danmarks broderland i nord. Ordene kan læses i Saxos Danmarkskrønike, som er fra ca. år 1200.

I dag ser vi med andre øjne på Norge. I det store og hele ser landet vel ud som dengang for 800 år siden, men nu synes de fleste af os, at de “øde fjelde og klipper” er betagende. Og frem for alt spændende at begive sig op i.

I nyeste nummer af Cykelmagasinet kan du læse Danskebjerge.dk’s beskrivelse af Sydnorge som cykeldestination. Det er i sidste afsnit af artikelserien om Danmarks nabobjerge.

Der er også et sammenfattende overblik over fordele og ulemper ved de forskellige rejsemål. Disse har den fællesnævner, at man kun behøver en forlænget weekend for at kunne få en god cykeloplevelse der.

Det kan godt afsløres, at Danskebjerge.dk på flere punkter har Sydnorge som sin favorit. I klar modsætning til gamle Saxo.

/Jacob