Rækken af store cykelsportsbegivenheder, der kommer til Danmark, fortsætter. Efter VM i fjor og Giro d’Italia i år er det nu Tour de France, som vil lægge vejen forbi danske landeveje. Nærmere bestemt Bornholm, hvor nyheden naturligt nok vækker begejstring.

– Vi har ført forhandlinger i et stykke tid, og nu er det altså faldet på plads. De kommer næste sommer, siger Bornholm Kommunes PR-konsulent, Bjarne Kofoed, til Danskebjerge.dk.

Det drejer sig ganske vist “blot” om en prolog, altså en kort enkeltstart som indledning til selve etapeløbet. Men det bliver en usædvanlig hård prolog. Arrangørerne har nemlig besluttet, at ruten skal være identisk med den, som den lokale cykelklub benytter til den årlige bjergenkeltstart. Det vil sige, at rytterne skal op ad såvel Vang-stigningen (den skrappeste i Danmark) som den snørklede, stejle vej op til Hammer Fyr.

Læs mere om bjergenkeltstarten her:

http://www.sportbornholm.dk/?Id=2313

/Jacob