Så blev ruten til 2012-udgaven af etapeløbet Post Danmark Rundt offentliggjort:

http://www.postdanmarkrundt.dk/index.php?p=nyheder/profil.php&nyhed=217

Det må betegnes som et Post Danmark Rundt classic.

De første tre etaper i det nord- og midtjyske, de to følgende på Fyn og den sidste på Sjælland. Ret typisk.

Hårdest er Kongeetapen, 3. etape, som slutter i Vejle. Særdeles typisk.

Etape 1 og 2 er også ganske kuperede, mens 4, 5 og 6 er ret flade. Og den sidste målstreg passeres i København. Igen et typisk valg.

Kort sagt: Post Danmark Rundt 2012 er stort set business as usual. Mest nyt er der i de to indledende etaper i den nordlige halvdel af Jylland.

Det virker overordnet set fornuftigt, at der ikke laves for meget om på ruten. Det er fristende at gøre det, men kontinuiteten har også en værdi i sig selv. Og et sted som Kiddesvej i Vejle har nærmest indbygget spænding – og slutter med garanti ikke med en massespurt. Det er også klogt, at både Ejer Bjerge og Mols Bjerge er med.

Hvad angår Sjælland, kan man godt savne lidt fornyelse. Strækningen fra Slagelse via Holbæk-området til København har været brugt rigtig meget, og den har aldrig skabt nogen udskilning af betydning. Når man véd, at der i Odsherred er stigninger, der er på højde med de jyske, kan det godt ærgre, at ryttere og publikum igen skal spises af med halvflade Midtsjælland. DCU-direktør Jesper Worre har i øvrigt tidligere sagt til Danskebjerge.dk, at han meget gerne vil have en Post Danmark Rundt-etape til Odsherred. Det er et par år siden, at han gjorde det, såe…

/Jacob