Kære bjergven.

På februars faldereb kommer her seneste nyt fra Danskebjerge.dk.

Der føjes hele tiden nye ting til sitet. F.eks. er siden “Bakkelogi” blevet opdateret med nye opslag og nogle illustrationer. Der er efterhånden rigtig mange begreber samlet her, så kig forbi, og bliv klog:

http://www.danskebjerge.dk/bakkelogi.htm

Blandt tilføjelserne er også – hvilket har fremgået af forsiden – en helt ny side om erosion. Den har ligget i venteposition længe, men nu blev der endelig tid til at færdiggøre den, og hvis jeg skal sige det selv, er det blevet ganske fint. Erosion er en central faktor i det danske bakkelandskab, og i modsætning til andre processer er det ikke en proces, der kun hørte istiden til – man kan stadig iagttage dens virke rundt omkring i Danmark.

http://www.danskebjerge.dk/skabelsen6.htm

Arbejdet med at kortlægge Danmarks største højdedrag har været i gang, lige siden Danskebjerge.dk startede op for mere end fem år siden. Og det er et omfattende projekt, så der er stadig meget, der skal gøres. Seneste skridt frem mod målet: Et kort med alle Kolding-områdets stigninger er lavet færdigt.

Kolding Fjord-landskabet har ikke Danmarks højeste punkter eller største bakker. Til gengæld er der rigtig mange mellemstore stigninger. Tag selv til Kolding, og prøv kræfter med dem, men tjek lige kortet ud først:

http://www.danskebjerge.dk/kolding3.htm

Og når nu vi er ved kort og ruter: Cykelløbet Giro d’Italia kommer jo til Danmark om bare to måneder, og via forsiden på Danskebjerge.dk kan du sætte dig grundigt ind i de tre etapers ruter – både i tekst, foto og video.

På sitets forside er der p.t. også henvisning til det store tema om danske skibakker. Det kan ikke udelukkes, at vinteren gør comeback, og så kan det jo være, at Hedeland Skicenter, Skibakken Slettegård og de andre danske skianlæg igen lokker. Få de vigtigste informationer om de alpine faciliteter på Danskebjerge.dk.

Og husk, at der på bloggen Blogsbjerg jævnligt kommer nye ting, som er værd at følge med i. Her er de seneste tre indlæg, hvis du skulle have misset dem:

Magasin tipper om Danskebjerge.dk
Aflysning giver nye muligheder
Find dig ikke i pløret

Mange bakkehilsner
Jacob