Kære bjergven.

Til jul og nytår hører mange traditioner. Én af dem er kåringen af de hårdeste løbe-events i Danmark. Det er nu fjerde gang, at Danskebjerge.dk uddeler hæderen, som tager udgangspunkt i sitets populære liste over landets større bjergløb.

Listen har netop fået en gevaldig opdatering. Alle deltagerantal er blevet ajourført, og der er justeret data forskellige steder. Men to ændringer er særligt markante.

For det første er vurderingen af sværhedsgraden nu delt op, så der både vurderes på, hvor meget terrænet stiger generelt, og hvor teknisk vanskelige stigningerne er.

For det andet er bjergløbene blevet inddelt i kategorier efter distance. Der er stor forskel på et maratonløb med mange mindre stigninger og eksempelvis et 5-kilometerløb med måske kun én længere stigning. Og der er stor forskel på, hvilken type arrangementer motionsløbere interesserer sig for. Derfor er bjergløbene altså nu blevet grupperet. Se selv hvordan, her:

http://www.danskebjerge.dk/bjergloeb2.htm

Og for nu at vende tilbage til selve kåringen. Midtjysk Bjergløb, der har vundet kåringen de to foregående år, blev på en måde slået af pinden. Læs her:

http://www.danskebjerge.dk/artikler-haardest2011-aalborg.htm

Og så alligevel ikke. For inden for sin kategori er Midtjysk Bjergløb stadig nr. 1. Se bare:

http://www.danskebjerge.dk/artikler-haardest2011-midtjysk.htm

Hvis du, kære læser, selv funderer over, hvilket bjergløb der kunne passe til dig og dine behov, så er hjælpen lige om hjørnet. Danskebjerge.dk har nemlig forfattet en lille guide til, hvilke løb man kunne overveje i 2012, alt efter hvilken type man er. Guiden skulle egentlig først offentliggøres i det nye år, men her er en sneak preview:

http://www.danskebjerge.dk/artikler-guide2012.htm

Nå, nu skal det jo ikke kun handle om arrangementer for løbefolket. Danskebjerge.dk har jo også en liste med de hårdeste events for mountainbikere. Hvis man må have lov at være ærlig: Denne liste er lidt sværere at lave, for der er færre løb at tage af, og ruterne har det med at variere fra år til år. Usikkerheden gør, at MTB-listen indtil videre beholder sit sædvanlige format, og så må vi se, om den senere kan blive udbygget på samme måde som den ovennævnte. Anyway, der er også her sket en opdatering af deltagerantal og andre data, og der er kommet et par nye løb på, mens et par andre er gledet ud.

http://www.danskebjerge.dk/bjergloeb3.htm

De tal, der ligger til grund for begge lister, er i nogle tilfælde suppleret med en stjerne (*). Det betyder, at disse data er specielt usikre, og at Danskebjerge.dk hjertens gerne modtager yderligere fakta. Eller kommentarer i det hele taget. Det kunne være skønt at høre fra flere brugere.

Fortsat god vinter.

Mange bakkehilsner

Jacob
jt@danskebjerge.dk