Når det kolde vejr slår skår i glæden ved at cykle op ad bakker, er der mange – inklusive undertegnede -, der smutter indendørs i stedet og dyrker fitnesscentrenes svar på bakketræning, nemlig spinning (også kaldet biking).

Det er okay træning på flere måder, MEN! Der er nogle ting, jeg aldrig har fattet, når det gælder denne form for indendørs cykling:

– Hvorfor skal det altid være så varmt i lokalet? Man kommer IKKE i bedre form af at svede sindssygt meget.

– Hvor troværdige er deltagernes pulsangivelser? Det er blevet moderne at have skærme, hvor man kan sammenligne sin puls med de andres – det er noget med, at det skal øge motivationen -, men jeg har ALDRIG oplevet, at angivelserne virkede realistiske. Der er altid mindst én, hvis puls konstant ligger over 90% det meste af tiden. Det er fysisk umuligt!

– Mange spinninginstruktører laver ikke andet end at råbe, at man skal presse pulsen op. Hvis man gjorde, hvad de sagde, ville man gå død efter ti minutter. Intervaltræning fungerer bedst, hvis pulsen går op og ned.

Ret mig, hvis jeg ta’r fejl.

/Jacob