DANSKEBJERGE.DK’s NYHEDSBREV
19. november 2010

****************************

Kære bjergven.

Der er ikke så mange blade tilbage i årets kalender og heller ikke på de træer, der pryder de danske bakketoppe. Til gengæld er chancen for sneklædte skråninger øget, og Danskebjerge.dk kan i den anledning præsentere et stort, nyt tema, der handler om alpint skiløb i Danmark. For selvom hverken snemængderne eller bjergene er helt så store herhjemme som i f.eks. Norge og Alperne, så kan man rundt omkring godt finde skianlæg, der kan give sus under brædderne.

Men det er langt fra det eneste nye, man kan finde på sitet lige nu. Der er flere mindre og større opdateringer, som du kan læse om herunder.

Jeg tillader mig at supplere dette nyhedsbrev med en invitation til at bidrage på Danskebjerge.dk’s blog, Blogsbjerg. Håber I vil med ind.

Mange bakkehilsner
Jacob

jt@danskebjerge.dk

*****************************

LOLLAND-FALSTERS TOPPUNKT GRAVET VÆK

Danskebjerge.dk kan nu afdække historien om, hvordan en hel landsdel syd for Sjælland mistede sit højeste naturlige punkt. Det foregik på Lolland-Falster, hvor det ellers ikke ligefrem myldrer med højdedrag.

Samtidig kan Danskebjerge.dk udpege et nyt punkt, der fortjener mere opmærksomhed, nemlig det højeste naturlige punkt på Lolland-Falster.

Sagen har også fået omtale i en historisk årbog samt i Lolland-Falsters Folketidende.

http://www.danskebjerge.dk/artikler-ulbjerg.htm

——————————

FLERE TRAPPER, FLERE LØB, FLERE HÅRNÅLESVING

Listen over udfordrende trapper i den danske natur er blevet udvidet med trappen ved Mogenstrup Ås i Næstved. Eller dvs.: flere trapper, for ud over den længste med de 109 trin er der andre ganske krævende trapper op ad åsens stejle sider. Denne tilføjelse fremgår af forsiden på Danskebjerge.dk lige nu.

Derudover er der for nylig kommet opdateringer af listerne over bjergrige løbeevents og over de mest udfordrende og flotte danske hårnålesving.

——————————

DE BEDSTE SKIBAKKER I DE DANSKE FJELDE

Det startede med et spørgsmål fra en af Danskebjerge.dk’s brugere, og efter sidste års “snevinter” var det næsten ikke til at komme uden om: Selvfølgelig skal et site som Danskebjerge.dk have en sektion, der omhandler skibakker. Det er nu blevet til en gennemgang, som må anses som den mest grundige nogensinde.

Der er ikke bare en detaljeret oversigt over eksisterende officielle skianlæg, men der er også blevet plads til en tur ned ad mindernes slalombakke, hvor en række hedengangne danske skisportssteder får en beskrivelse med på vejen. Det er endda blevet til en side med beskrivelser af nogle storstilede skibakkeprojekter, der aldrig er blevet realiseret.

Altsammen suppleret med fotos, detaljerede informationer – og ikke mindst et Google-kort, så du kan finde frem til de mest interessante skicentre i Danmark.

http://www.danskebjerge.dk/artikler-skibakker.htm

——————————

DANSKEBJERGE.DK – NU I CYKELMAGASINET

Danskebjerge.dk har bidraget med en serie artikler til novemberudgaven af Cykelmagasinet. Her vil du bl.a. kunne læse et “portræt” af en af Danmarks mest kendte stigninger, Kiddesvej i Vejle. Der kommer mere om dette på sitet snart.

Besøg evt. Cykelmagasinets hjemmeside:
http://cykelmagasinet.dk/

——————————

BRUG BLOGGEN!

Dette nyhedsbrev vil også blive lagt ud på bloggen Blogsbjerg, hvor du kan kommentere på de nyeste artikler.

*****************************