Tour de Munkebjerg er et traditionsrigt motionsløb i Vejle, men i år måtte det vige pladsen – for en finhval.

Løbets rute er godt 6 km lang og har en markant højdeprofil. Størstedelen foregår på Ibæk Strandvej, som er flad som en pandekage og har et smukt panorama ud over Vejle Fjord. Den afsluttende del går vildt og voldsomt opad, nemlig ad Munkebjergvej, som af Danskebjerge.dk er kåret som Danmarks bedste asfalterede stigning. Et helt specielt løb, som kræver at man har gode evner til at disponere kræfterne.

Men i dag mødte den store stigning en kæmpe der overgik den. Den meget omtalte finhval, der har forvildet sig ind i Vejle Fjord, tiltrak så mange nysgerrige gæster, at man besluttede at aflyse løbet. Det er ikke hver dag at et motionsløb må aflyses på grund af en hval…

Men når alt postyret er overstået, bør man prøve at finde tid til en tur op ad Munkebjerg. Det er en udfordring ud over det sædvanlige på disse breddegrader.

/Jacob