Tre fjerdele af det beløb, der skal til for at etablere det nye oplevelsescenter i Brorfelde ved Maglesø på Midtsjælland, er ifølge dagbladet Nordvestnyt i hus. Der mangler stadig 10 millioner, men hvis man skal tro avisen, er det nu sikkert, at centeret bliver til noget.

Det er jo en fantastisk nyhed, synes Danskebjerge.dk. De observatorier skriger på at blive brugt til andet end bare at stå og se fine ud på toppen af bakkerne (ca. 90 moh.).

http://www.sn.dk/holbaek/ny-millionattraktion-taet-paa-stjernerne/artikel/357666#.UknjUybU_mQ

Man må håbe, at realiseringen af oplevelsescenteret også kaster lidt glans over det omgivende landskab. Finansmanden Finn Helmer har jo for ikke så længe siden måttet opgive sit ejerskab af området omkring Maglesø (se tidligere blogindlæg), og det har skabt noget usikkerhed om stedets fremtid. Nu ser det en smule lysere ud. Det virker helt oplagt, at man på den ene eller anden måde søger at styrke sammenhængen mellem Brorfelde og den fantastiske natur, det ligger i.

/Jacob