“Danmarks nye turistattraktion” lyder det om Brorfelde i en artikel på Politiken.dk:

http://politiken.dk/turengaartil/rejsenyt/medboern/ECE1837666/danmarks-nye-turistattraktion-ligger-i-en-flaekke-med-14-husstande/#t=tgtzoneleft

Baggrunden er den aktuelle DR-julekalender ‘Julestjerner’, hvor omdrejningspunktet er observatoriet i Brorfelde. Et observatorium, som “det nok var de færreste, der kendte inden 1. december”, hedder det.

For dem, der har kørt på landevejen mellem Sorø og Holbæk, er stedet dog kendt nok, og de karakterististiske stjernekiggerbygninger kan ses fra stor afstand.

Men det vil være synd, hvis nye besøgende kun har øje for de lokaliteter, der har med det nedlagte observatorium at gøre. Hele området er nemlig voldsomt kuperet, og man må ikke snyde sig selv for et besøg ved traktørstedet med den sublime udsigt ud over Maglesø, som ligger kun få kilometer fra Brorfelde.

Der er en sti rundt om søen. Men hvis vejret har gjort den ufremkommelig, kan også en mere bekvem biltur ad søens omgivende asfaltveje være en flot oplevelse.

Du kan se ruten her – det er samtidig den rute, som Danskebjerge.dk anbefaler som fremtidig rute ved DM i landevejscykling (tidligst 2016).

Der er også et galleri, hvor mange af motiverne – ganske passende for disse dages vejrlig – er klædt i hvidt.

/Jacob

P.S.: En anden positiv sideeffekt ved julekalenderen er, at der er sat fokus på udtalen af Brorfelde. Det udtales nemlig ikke med tryk på “felde” (som mange tror), men med tryk på “Bror”. De lokale har desuden stumt d i navnet.