Når året går på hæld, sætter man ekstra meget pris på dage med godt vejr. F.eks. som i dag, 28. oktober, hvor temperaturerne godt nok var i den lave ende, men hvor solen skinnede, og vinden kun var svag.

Naturen er på sin vis mere interessant at kigge på, når det er efterår. Den byder nemlig på et væld af farver, og kombinationen af dem er ganske uforudsigelig og foranderlig. Ved Maglesø er grøn dog stadig dominerende. Dels fordi der på sydsiden af søen er en skov bestående af primært fyrretræer, og dels fordi der på de omgivende åbne marker gror græs og skud af overvintrende kornsorter. Og så er en stor andel af bladene på træerne faktisk stadig grønne, selvom forfaldet er i fuld gang.

De mange biler på parkeringspladsen ved Maglesø Traktørsted (t.v. på nederste billede) vidnede også denne søndag om, at en del mennesker kender området og ved, at solbeskinnede fridage altid bliver et nøk bedre, hvis man lægger vejen her forbi. Kaffen og kagen kan nydes sammen med en formidabel udsigt ud over søen, og de indtagne kalorier kan passende brændes af på en efterfølgende gå- eller løbetur på egnens stier eller veje. Pulsen skal nok komme i vejret. Det er jo ikke uden grund, at stedet har fået kælenavnet “De Sjællandske Alper”.

/Jacob